Veiligheidsglas

Naast isolatieglas, standaard dubbel glas en enkele beglazing bestaan er nog vele andere glassoorten. Een aantal daarvan vangen we onder de verzamelnaam veiligheidsglas. Voorbeelden van glassoorten in deze categorie zijn gehard, gelaagd en gewapend glas. Veiligheidsglas is daarbij over het algemeen gericht op de beperking van verwondingen wanneer het raam ingeslagen wordt, of een verminderde kans op glasbreuk bij een harde impact. Op deze pagina vindt u meer achtergrondinformatie over de diverse soorten veiligheidsglas, de toepassingen, het op maat maken van de glazen en de prijzen die hieraan verbonden zijn. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen over de kosten en mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met een erkend glaszetter op te nemen via het contactformulier.

veiligheidsglas

Soorten veiligheidsglas

Zoals gezegd zijn er diverse vormen van veiligheidsglas bij menig glashandel verkrijgbaar. Elke variant heeft weer eigen voor- en nadelen, waardoor ook de toepassing van de beglazing verandert. In het onderstaande overzicht vindt u drie van de meest voorkomende soorten.

  1. Gehard glas: Dit is een glassoort die sterker is gemaakt door een uniek proces van verhitten en afkoelen wat leidt tot een trekspanning in het materiaal. Het voordeel van geharde glazen is dat deze vijf keer sterker zijn dan standaard dubbelglas. Hierdoor is de kans op breken zeer laag. Mocht het glas toch breken, dan zal het in vele stukken uiteenvallen, die geen risico leveren op snijwonden.
  2. Gelaagd glas: Deze vorm van veiligheidsglas bestaat uit diverse glasplaten die met elkaar versmolten zijn, en waar een speciale laag folie tussen is aangebracht. Gelaagd glas heeft als voordeel dat het tevens zorgt voor een betere isolatie. Een glaszetter kan u hierover van meer informatie voorzien.
  3. Gewapend veiligheidsglas: Gewapende beglazing werd een aantal jaren terug zeer veel gebruikt als veiligheidsglas. Het bestaat uit speciaal enkelglas (floatglas) waarin een fijn metalen gaas is verweven en op maat is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het materiaal bij een harde impact niet in kleine stukken uit elkaar barst. Gewapende ramen worden tegenwoordig minder verkocht door de ontwikkeling van nieuwe glassoorten.

Veiligheidsglas op maat

Bent u op zoek naar een glaszetter of glashandel waarbij u veiligheidsglas kan bestellen? Hebt u behoefte aan glazen op maat voor bijvoorbeeld een schoolgebouw of bedrijfspand? Vul dan ons contactformulier. Elke glashandel die zich bij ons aansluit heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en kan, mits het materiaal dit toestaat, veiligheidsglas in diverse soorten en maten produceren. Of de glazen voor u op maat kunnen worden gemaakt is een beetje afhankelijk van uw wensen, maar wij gaan graag met u in overleg. De prijzen voor het op maat maken van veiligheidsglas zijn relatief hoog. U zult echter lange tijd kunnen genieten van de voordelen van deze glassoort.

Toepassingen

Veiligheidsglas is toepasbaar bij vrijwel elk raam, maar heeft daarnaast nog enkele specifieke toepassingen. Zo is het mogelijk om veiligheidsglas op maat te laten maken voor geldtransportwagens. Gehard glas wordt bovendien ingezet bij schepen die op zee hoge golven moeten weerstaan. Daarnaast is gelaagd glas in combinatie met polycarbonaat geschikt als kogelwerend materiaal. Dit kan worden toegepast in de ruiten van juweliers, maar ook bij banken of benzinestations. Bent u de eigenaar van een school en wilt u de klaslokalen van de juiste isolatie voorzien, en de kans op verwondingen minimaliseren? Kies ook dan voor veiligheidsglas, informeer bij ons voor de mogelijkheden.

Veiligheidsglas prijzen

veiligheidsglas prijzen

Het aanschaffen van veiligheidsglas brengt aanzienlijke prijzen met zich mee. Deze prijzen worden onder andere beïnvloed door het soort glas waar u voor kiest, de glashandel bij wie u de ramen bestelt, en de vraag of de ruiten op maat moeten worden gemaakt. Gemiddeld gezien dient u rekening te houden met prijzen rond de €100,- tot €120,- per vierkante meter. Hier bovenop komen dan nog de kosten voor eventuele extra beveiligingsmaatregelen zoals erkend hang- en sluitwerk, of het aanpassen van de kozijnen voordat een glaszetter de glazen kan plaatsen.

Vrijblijvende offerte

veiligheidsglas bestellen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het op maat maken van enkele ramen of bent u benieuwd naar de kosten voor gewapend of gelaagd veiligheidsglas? Wilt u weten of een glashandel het soort beglazing levert dat u wenst? Of komt u het liefst direct in contact met een ervaren glaszetter? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen. Wij zullen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden, en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. Heeft u liever direct een glashandel of erkend glaszetter aan de lijn, bel ons dan. Wij helpen u met alle plezier!

Wij van M. van Oonder Glas hebben ruime ervaring in de branche en zijn in noodgevallen binnen 30 minuten bij u op locatie, ongeacht uw woonplaats. Maak vrijblijvend kennis met onze scherpe prijzen door een offerte aan te vragen.

Waarom via Van Oonder?

  • Binnen 30 minuten op locatie
  • 24 uur service, dag en nacht bereikbaar
  • Altijd dubbel glas op voorraad
  • Scherpe tarieven
  • Uitstekende garantievoorwaarden
  • Helder en deskundig advies

1. U zoekt een glaszetter?

Neem telefonisch of via het contactformulier contact met ons op. Wij zijn altijd binnen 30 minuten bij u op locatie indien dat nodig is.

2. Duidelijke communicatie

U krijgt vooraf een duidelijke offerte of kostenindicatie. Op die manier weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Geen verrassingen achteraf.

3. Uitstekende garantievoorwaarden

Wij bieden uitstekende garantievoorwaarden op de producten en de montage. Het is ons streven om een langdurige samenwerking met u aan te gaan. Uw belang staat bij ons op plaats 1!

4. Grootste vestigingen

Wij werken vanaf diverse vestigingen in het gehele land. Onderstaand een overzicht van de grootste vestigingen. Neem gerust een kijkje op onze website. Indien wij u van dienst mogen zijn horen wij dat uiteraard graag.

Amersfoort

Apeldoorn

Den Bosch

Dordrecht

Ede

Haarlem

Hilversum

Roosendaal

Schiedam