Isolatieglas

Er is vanuit de Nederlandse overheid steeds meer aandacht voor duurzaamheid en het besparen van fossiele brandstoffen. Eén van de dingen die u zelf kunt uitvoeren op dit gebied is het (laten) plaatsen van isolatieglas. Dankzij goed dubbel glas is het mogelijk om in een jaar meer dan €200,- te besparen op de stookkosten. Daarnaast zorgt HR++ beglazing voor een verbeterde geluidswering, en een hogere inbraakveiligheid. Bent u op zoek naar een glaszetter of glashandel bij u uit de buurt die driedubbel isolatieglas bij u kan leveren? Of hebt u een vraag over de prijzen voor speciaal thermopane beglazing? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

isolatieglas

Soorten isolatieglas

Bij vrijwel elke glashandel zijn er vele glassoorten verkrijgbaar. Zo kunt u bij onze specialisten onder andere terecht voor thermopane isolatieglas. Thermopane is feitelijk niets anders dan een merknaam voor dubbel glas. Thermopane is de naam van een Duits bedrijf dat in de jaren 50 als eerste een vorm van dubbelglas maakte. Een andere variant isolatieglas die u bij een glaszetter uit ons netwerk kan bestellen is driedubbel isolatieglas. Dit is een glassoort die bestaat uit drie glasplaten met daartussen een isolerende ruimte. Tot slot bestaat er nog een verschil tussen standaard isolatieglas en hoogrendement isolerende glazen. Deze laatste variant wordt ook wel aangeduid met de term HR ramen. HR staat hierbij voor Hoog Rendement. Bij dergelijke HR++ glazen wordt de ruimte niet opgevuld met lucht, maar een speciaal isolatiegas. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor isolatieglas bij u thuis? Vraag onze glaszetter om informatie!

Dubbel glas

Van oudsher werden de ramen in Nederlandse huizen afgesloten met enkel glas. Dergelijke ramen waren bij elke glashandel te koop tegen aantrekkelijke prijzen. Sinds een aantal jaar is het echter vanwege de besparing van fossiele brandstoffen niet meer toegestaan om woningen te bouwen waarbij enkele ramen zijn geplaatst. Om de minimaal vereiste isolatiewaarde te behalen is standaard dubbel glas vereist. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten waartussen een dunne spouw zit. In de traditionele Thermopane variant dubbelglas bestaat deze spouw uit lucht. In de laatste jaren zijn echter de HR++ ramen ontwikkeld. Deze soort dubbel glas zorgt voor een extra hoge isolatiewaarde, waarbij niet alleen warmte-isolatie, maar ook warmtewering het gevolg is. De prijzen voor de HR modellen zijn redelijk hoog, op de lange termijn verdient u deze kosten echter terug dankzij de besparing op de stookkosten.

Isolatieglas prijzen

isolatieglas prijzen

De prijzen voor het laten plaatsen van isolatieglas door een erkend glaszetter zijn afhankelijk van het soort glas waar u voor kiest. Zo hebben wij al aangegeven dat driedubbel glas duurder is dan het Thermopane model. De prijzen worden bovendien beïnvloed door de afmeting van het raam, en de vraag of de ruiten op maat moeten worden gemaakt. Wilt u weten wat de exacte kosten worden voor isolatieglas bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met een glashandel op te nemen via het contactformulier. Wilt u direct contact? Bel ons op onderstaande nummer. Wij zijn u graag van dienst.

Driedubbel glas

driedubbel glas

Naast dubbel glas, is er ook driedubbel isolatieglas op de markt. Dergelijk driedubbel glas is uitermate geschikt voor passieve huizen, die volledig energieneutraal moeten zijn. Daarnaast kan driedubbel isolatieglas ook bij gewone nieuwbouwpanden worden geplaatst. De verhouding tussen de prijs voor het driedubbel product en de besparing die dit oplevert is echter minder goed dan bij de dubbele variant. Vrijwel elke glaszetter en glashandel adviseert particulieren daarom, om te kiezen voor Thermopane dubbel in plaatst van driedubbel isolatieglas.

Subsidie isolatieglas

subsidie isolatieglas

Er zijn vanuit de overheid diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar gesteld voor het aanbrengen van isolatie bij woningen en bedrijfspanden. Zo is er zo’n 400 miljoen euro vrijgemaakt voor verhuurders om de energiezuinigheid van huurwoningen te verbeteren. Dit heet ook wel de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector. Daarnaast is er ook een langlopende lagere BTW wanneer u het aanbrengen van isolatie uitbesteed aan een professional. Een voorwaarde is hierbij wel dat de werkzaamheden worden uitgevoerd wanneer het pand al meer dan twee jaar in gebruik is.

Isolatieglas bestellen

24/7 glasservice

Bent u op zoek naar een erkende glashandel of glaszetter bij u in de regio waar u terecht kan voor HR++ dubbel glas? Hebt u vragen over het zorgen voor een passief huis? Of wilt u weten wat de kosten worden voor het laten plaatsen van isolatie- dan wel veiligheidsglas? Vul dan vandaag nog op ons contactformulier uw wensen en vragen in. Wij zorgen ervoor dat wij uw vragen spoedig beantwoorden, of sturen u een geheel vrijblijvende prijsindicatie toe. Een glaszetter kan u tevens meer informatie geven over de voorwaarden van subsidies of de opties voor gelaagd glas of isolatieglas in uw woning.

Wij van M. van Oonder Glas hebben ruime ervaring in de branche en zijn in noodgevallen binnen 30 minuten bij u op locatie, ongeacht uw woonplaats. Maak vrijblijvend kennis met onze scherpe prijzen door een offerte aan te vragen.

Waarom via Van Oonder?

  • Binnen 30 minuten op locatie
  • 24 uur service, dag en nacht bereikbaar
  • Altijd dubbel glas op voorraad
  • Scherpe tarieven
  • Uitstekende garantievoorwaarden
  • Helder en deskundig advies

1. U zoekt een glaszetter?

Neem telefonisch of via het contactformulier contact met ons op. Wij zijn altijd binnen 30 minuten bij u op locatie indien dat nodig is.

2. Duidelijke communicatie

U krijgt vooraf een duidelijke offerte of kostenindicatie. Op die manier weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Geen verrassingen achteraf.

3. Uitstekende garantievoorwaarden

Wij bieden uitstekende garantievoorwaarden op de producten en de montage. Het is ons streven om een langdurige samenwerking met u aan te gaan. Uw belang staat bij ons op plaats 1!

4. Grootste vestigingen

Wij werken vanaf diverse vestigingen in het gehele land. Onderstaand een overzicht van de grootste vestigingen. Neem gerust een kijkje op onze website. Indien wij u van dienst mogen zijn horen wij dat uiteraard graag.

Amersfoort

Apeldoorn

Den Bosch

Dordrecht

Ede

Haarlem

Hilversum

Roosendaal

Schiedam