Gelaagd glas

Er zijn bij menig glashandel vele glassoorten verkrijgbaar die elke specifieke eigenschappen hebben. Eén van deze glassoorten is gelaagd glas. Dit zogeheten veiligheidsglas bestaat uit meerdere aan elkaar gesmolten glasplaten met een speciaal folie ertussen. Dit folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt tijdens een hevige impact. Een ander voordeel van gelaagd glas is dat het een hoge isolatiewaarde biedt. Het is dan ook niet alleen veiligheidsglas maar tevens een lichte variant isolatieglas. Bent u benieuwd naar de prijs en mogelijkheden voor gelaagd glas? Op deze pagina vindt u meer informatie. Vul voor direct contact met een glaszetter uit uw regio het contactformulier in. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

gelaagd glas

Isolatiewaarden

Wanneer u gelaagd glas laat plaatsen door een glaszetter dan profiteert u van diverse voordelen. Eén daarvan is een verhoogde isolatiewaarde van uw woning. Dit is, zeker in het licht van het energielabel dat sinds 1 januari 2015 verplicht is, een goede keuze op het gebied van duurzaamheid. Door isolatieglas te plaatsen, zorgt u ervoor dat de isolatiewaarde dermate stijgt dat u jaarlijks tot wel €260,- kunt besparen op de energiekosten. Daarnaast beperkt u het verbruik van fossiele brandstoffen. Andere voordelen van het aanbrengen van isolatieglas is dat u geluidsoverlast kunt beperken. Bent u benieuwd naar de prijs voor isolatieglas? Vraag dan via ons offerteformulier een prijsindicatie aan bij een glashandel uit de buurt.

Inbraakwerend

Vaak horen wij van de klanten van onze glashandel dat zij op zoek zijn naar een glassoort die zowel isolatie biedt, als inbraakwerend werkt. Gelaagd veiligheidsglas dat is gecombineerd met taai folie zorgt voor deze combinatie van elementen. Doordat het folie ervoor zorgt dat het glas wel kan scheuren, maar niet uit elkaar valt, wordt het voor een inbreker lastiger om uw woning binnen te komen. Door het veiligheidsglas te verbinden met hang- en sluitwerk dat is goedgekeurd door het Politiekeurmerk Veilig Wonen is het zelfs mogelijk om de kans op een gelegenheidsinbraak met meer dan de helft te verkleinen. Laat altijd een glaszetter het veiligheidsglas plaatsen. Zo bent u verzekerd van een optimale werking.

Gelaagd glas prijzen

 gelaagd glas prijzen

De kosten voor het laten zetten van gelaagd glas door een glaszetter van een erkende glashandel uit uw regio, zijn afhankelijk van het type gelaagd glas waar u voor kiest. Zo zijn er ramen die eenzijdig en tweezijdig gelaagd zijn. De kosten hiervoor komen gemiddeld gezien respectievelijk uit op zo’n €110,- en €150,- per vierkante meter. Kies u voor extra veiligheidsglas, dan dient u rekening te houden met een prijs van ongeveer €170,- voor hetzelfde oppervlak. Wilt u weten welke prijs er precies zit verbonden aan het zetten van isolatieglas bij uw woning? Aarzel dan niet om een offerte aan te vragen.

Gelaagd glas verplicht

gelaagd glas verplicht

Er zijn verschillende ramen en locaties waarbij gelaagd glas verplicht is. Zo moet u onder andere gelaagde ramen laten zetten wanneer de afmeting lager is dan 85 centimeter vanaf de grond. Andere plekken waarbij gelaagd glas verplicht is, zijn balkon balustrades, een glazen dak, en in trapportalen. Hoewel u er voor kunt kiezen om deze regel omtrent veiligheidsglas niet op te volgen, zal een glaszetter u altijd proberen te overtuigen van de noodzaak. Met name met het oog op huis- tuin- en keukenongelukken is het verstandig om op deze plekken gelaagd glas te laten plaatsen door een erkend glashandel.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een glashandel of glaszetter bij u in de buurt, die u kan helpen bij het vinden van het juiste isolatieglas of veiligheidsglas? Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het plaatsen van gelaagd glas bij uw woning? Of hebt u een vraag over wanneer precies veiligheidsglas verplicht geplaatst moet worden? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd, en sturen u desgewenst een offerte toe van een glashandel bij u uit de buurt. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

vrijblijvend glas offerte

Wij van M. van Oonder Glas hebben ruime ervaring in de branche en zijn in noodgevallen binnen 30 minuten bij u op locatie, ongeacht uw woonplaats. Maak vrijblijvend kennis met onze scherpe prijzen door een offerte aan te vragen.

Waarom via Van Oonder?

  • Binnen 30 minuten op locatie
  • 24 uur service, dag en nacht bereikbaar
  • Altijd dubbel glas op voorraad
  • Scherpe tarieven
  • Uitstekende garantievoorwaarden
  • Helder en deskundig advies

1. U zoekt een glaszetter?

Neem telefonisch of via het contactformulier contact met ons op. Wij zijn altijd binnen 30 minuten bij u op locatie indien dat nodig is.

2. Duidelijke communicatie

U krijgt vooraf een duidelijke offerte of kostenindicatie. Op die manier weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Geen verrassingen achteraf.

3. Uitstekende garantievoorwaarden

Wij bieden uitstekende garantievoorwaarden op de producten en de montage. Het is ons streven om een langdurige samenwerking met u aan te gaan. Uw belang staat bij ons op plaats 1!

4. Grootste vestigingen

Wij werken vanaf diverse vestigingen in het gehele land. Onderstaand een overzicht van de grootste vestigingen. Neem gerust een kijkje op onze website. Indien wij u van dienst mogen zijn horen wij dat uiteraard graag.

Amersfoort

Apeldoorn

Den Bosch

Dordrecht

Ede

Haarlem

Hilversum

Roosendaal

Schiedam